Media duiken op 70 jaar Wegenwacht

Het was een bewuste keuze om de 70e verjaardag van de Wegenwacht vandaag niet al te groots te vieren. 70 is wel een rond getal maar voor een jubileum natuurlijk lang niet zo aansprekend als 25, 50 of 75.

De Nederlandse media hadden aan een uitnodiging voor de viering op het Wegenwacht Service Center in Rhoon echter genoeg om flink uit te pakken. Onder meer RTL4 (Koffietijd) en SBS6 (Hart van Nederland)  zijn vanochtend aanwezig. ANP foto & ANP video komt voor een interview met Rian Vreeburg. Wegenwacht Barend Broek, de collega die de eerste waterstofauto van de Wegenwacht gaat bemannen, zat vanochtend in Goedemorgen Nederland. Hij deed de telefonische woordvoering gisteravond vanuit Zwolle, waar het Rondje Wegenwacht 2016 werd afgesloten.

Waslijst aan media-aandacht

ANWB-historicus Hans Buiter vertelde op Radio 5 in ‘De Dag van morgen’ over de geschiedenis van de Wegenwacht. Vanochtend mocht hij hetzelfde doen op Radio 4. Woordvoerder Ad Vonk stond het NOS Radio 1 Journaals te woord over de nieuwste aanwinst van het wagenpark. En Rian moest vanochtend vroeg uit de veren voor een radio-interview om 6.15 uur bij BNR. Om 7.15 uur deed BNR een pechmelding om wegenwacht Fred Wesselius te kunnen verrassen met een taart.

Oud-collega’s vertellen over hun jaren bij de Wegenwacht

De Telegraaf had vanmorgen historische foto’s en een interview met Romano Foort van team Amersfoort. Het AD had ook zoiets maar dan met Richo Severs van team De Meern. Trouw kwam met een mooi interview met oud-wegenwacht Wim Philips en een kader over de waterstofauto. Vanmiddag volgen nog Hallo Nederland van Omroep MAX (16.35 uur) met oud-wegenwachten Henk Wijn (86) en Barend Druif (81) over hun jaren bij de Wegenwacht.