De familie van de bruine borden breidt zich uit

Bij het 125-jarig bestaan heeft de ANWB in 2008 Nederland een maatschappelijk cadeau gegeven: gebiedsborden bij erkende landschappen en parken.

Het maatschappelijke cadeau is in goede aarde gevallen. Sindsdien verzorgt de ANWB de vormgeving, productie en plaatsing van de borden in opdracht. De borden attenderen weggebruikers op mooie natuurgebieden en landschappen in ons land. Net nieuw zijn de borden bij werelderfgoed de Waddenzee en de Maasplassen.

De ANWB plaatst deze week 4 Waddenzee-borden in opdracht van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed, gemeente Hollands Kroon en gemeente Den Helder. Er komen er 2 langs de A31 en A7 in Friesland en 2 langs de N9 en A7 in Noord-Holland. In opdracht van de provincie Limburg verschijnen ook deze week 2 Maasplassen-borden langs de A2 en 1 langs de A73.

Sinds 2008

In 2008 deed de ANWB Nederland borden met 24 verschillende ontwerpen cadeau. Sindsdien heeft de ANWB nog eens 18 verschillende versies ontworpen, laten produceren en geplaatst in opdracht van en voor rekening van provincies en gemeenten.