ANWB stelt agenda op voor Tweede Kamerverkiezing

Verkeersveiligheid en laadpalen horen in verkiezingsprogramma’s thuis

De Tweede Kamerverkiezingen vinden pas in 2017 plaats, maar de diverse partijen zijn nu al bezig met hun verkiezingsprogramma’s. De ANWB deed onlangs een aantal onderwerpsuggesties.

Tenzij er tussentijdse verkiezingen plaatsvinden, wordt op 15 maart 2017 de nieuwe Tweede Kamer gekozen. Politieke partijen bereiden zich daarop voor door kandidaat-Kamerleden te werven en verkiezingsprogramma’s te schrijven. Op Radio 1 gaf ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen een aantal suggesties voor onderwerpen die de politici in hun programma’s kunnen meenemen.

Zo zou de ANWB graag zien dat de verkeersveiligheid in de toekomst wordt verbeterd, er meer geld beschikbaar komt voor het aanleggen en onderhouden van wegen en het aantal laadpalen voor elektrische auto’s wordt vergroot.

Begin dit jaar heeft de ANWB een notitie gestuurd aan alle landelijke politieke partijen, waarin naast de bovenstaande punten ook de nodige andere onderwerpen aan bod komen die op het gebied van mobiliteit en vrije tijd van belang zijn voor onze leden. Een aantal partijen hebben de ANWB al uitgenodigd om verder te komen praten.

Beluister item Radio 1 (Frits van Bruggen na ca. 37 minuten)

Notitie van ANWB aan programmacommissies