400 fietsen ingezameld

Mooi resultaat Inzameling Groningen, Winschoten en Apeldoorn

De inzamelacties van het ANWB Kinderfietsenplan in het hoge Noorden hebben 400 fietsen opgeleverd voor regiogenootjes zonder fiets. Na de aftrap in Groningen werd de pop-up winkel in het centrum van Winschoten neergezet. De volgende stop was Apeldoorn waar bezoekers ook weer fietsen konden inleveren.

Inzamelactie Apeldoorn 

Wethouder Paul Blokhuis ontvangt de eerste fiets in Apeldoorn.

Niet kopen maar doneren, is het idee achter de regiotoer van het ANWB Kinderfietsenplan. Om zoveel mogelijk kinderen zonder fiets te helpen, zijn heel veel fietsen nodig. Scholen, verenigingen en inwoners wisten de pop-up kinderfietsenwinkel van 18-23 april op de Vismarkt van Groningen goed te vinden en organiseerden zo’n 40 inzamelacties. 

Spontane inzamelactie

Ook in Winschoten werd de actie positief ontvangen en kwamen mensen spontaan fietsen brengen. De wethouders Bart Boon en Ricky van den Acker waren zo enthousiast over de inzamelactie in Groningen dat ze besloten de pop-up store in het centrum van Winschoten uit te nodigen. Al deze ingezamelde fietsen komen terecht bij kinderen uit gezinnen in Winschoten die zich geen fiets kunnen veroorloven.

Naar de Giro in Apeldoorn

Na het succes in het Noorden ging de regiotoer van het Kinderfietsenplan door naar Gelderland, waar 1 op de 9 kinderen in armoede opgroeit. De tijdelijke fietsenwinkel, een verplaatsbare container, stond op 28 april op het Raadhuisplein. De opening van de winkel was de aftrap van een inzamelactie die grotendeels tijdens de wielerwedstrijd Giro d’Italia plaatsvindt. 

Tijdens de Giro roepen ANWB, gemeente Apeldoorn en Giro Gelderland iedereen op om fietsen te doneren. Het doel is om minimaal 99 fietsen in te zamelen omdat de Giro op 6 mei voor de 99ste keer in Apeldoorn start.

Alles over het ANWB Kinderfietsenplan