Samenwerking Nationaal Fonds Kinderhulp en ANWB Kinderfietsenplan officieel

De samenwerking was al gestart en nu hebben Marga de Jager (directeur Merk en Leden ANWB) en Jan Wezendonk (directeur Nationaal Fonds Kinderhulp) ook beide officieel hun handtekening gezet.

Als vaste partner van het ANWB Kinderfietsenplan helpt Nationaal Fonds Kinderhulp de ANWB bij het vinden van kinderen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Professionele hulpverleners werkzaam bij maatschappelijke organisaties (of een buurt- of wijkteam via een gemeente) die zich inzetten voor kinderen in armoede, kunnen bij het fonds een fiets aanvragen. Deze hulpverleners kennen de exacte thuis- en leefsituatie van een kind. Het fonds is daarmee voor het Kinderfietsenplan een schakel die waarborgt dat de fietsen terechtkomen bij kinderen die er écht recht op hebben.

Wat is Nationaal Fonds Kinderhulp?

Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich in voor kinderen die te maken krijgen met armoede en vindt dat elk kind recht heeft op geluk. Het fonds honoreert aanvragen op het gebied van ontwikkeling, ontspanning en voor basale zaken. Een fiets valt onder die laatste categorie, vooral als een kind 3 kilometer of meer naar school moet lopen.

Zie ook:

Website Nationaal Fonds Kinderhulp