S.V. GIO fietsproof dankzij ANWB

Een vrachtwagen vol fietsen voor kinderen die sportenderwijs werken aan hun toekomst.

De ANWB is op een missie om kinderen op een leuke, sportieve en gezonde manier mobiel te maken. Dat doen ze op z'n oer-Hollands, door kinderen die niet meer automatisch de fiets kunnen pakken te helpen. 

Ook Giovanni en Marieke van Bronckhorst (oprichters van S.V. GIO) hadden met hun club een mobiliteitsprobleem. "We willen de kinderen van onze club meegeven dat bewegen leuk en gezond is. Dat begint eigenlijk al met vaker fietsen. Helaas fietsen kinderen in Rotterdam steeds minder en je kunt natuurlijk niet zeggen dat je alleen naar S.V. GIO mag als je een fiets hebt. ANWB kwam met de oplossing: Een S.V. GIO fiets voor iedereen."

Giovanni en Marieke van Bronckhorst: "We willen de kinderen van S.V.GIO meegeven dat bewegen leuk en gezond is. Dat begint eigenlijk al met vaker fietsen."

Oproep in de Kampioen

Fietsen voor S.V. GIOMet een oproep in de Kampioen kreeg ANWB het voor elkaar om meer dan 1000 fietsen te verzamelen onder haar leden. Deze zijn door vrijwilligers opgeknapt en bestemd voor het mobiliseren van kinderen in Nederland.

"Dat S.V GIO bij de gelukkigen hoort die gebruik mag maken van een groot aantal van deze fietsen is geweldig. Het was echt feest op de club toen er een vrachtwagen vol fietsen werd uitgeladen. Ook fietsles, lessen over veilig verkeer en leren hoe je je band plakt kregen we kado van ANWB. Nu staat bij S.V. GIO echt niks het fietsen in de weg" aldus Marieke van Bronckhorst.

Leukste en meest leerzame sportclub van Nederland

Fietsende kinderenS.V. GIO is de leukste en meest leerzame sportclub van Nederland! In Nederland verlaat een kwart van de kinderen de basisschool met een leerachterstand van 1 a 2 jaar. Dat kan en moet anders vinden S.V. GIO oprichters Giovanni en Marieke van Bronckhorst. Bij S.V. GIO komen kinderen die lezen, taal en/of rekenen moeilijk vinden 20 weken lang 1x in de week na school leren, sporten en vooral werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Bij S.V. GIO werken kinderen sportenderwijs aan hun toekomst!

Zie ook

S.V. GIO
Alles over het ANWB Kinderfietsenplan