Alternatief plan autobelastingen

Het alternatieve plan voor de autobelastingen dat deze week door onder meer de ANWB naar het kabinet en de Tweede Kamer gestuurd, houdt de gemoederen aardig bezig. Het wachten is nu op een officiële reactie van het kabinet en de Tweede Kamerfracties. 

Minder marktverstoring, meer eenvoud, een betere balans tussen de particuliere en zakelijke markt en stimulering op maat voor de elektrische auto. Dat zijn de hoofdlijnen van het alternatieve belastingplan dat door een brede maatschappelijke coalitie van ANWB, BOVAG, Natuur & Milieu, RAI Vereniging en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen is gepresenteerd. De Autobrief 2, waarin staatssecretaris van Financiën Wiebes zijn autobelastingplannen bekend maakt, wordt deze zomer verwacht.

Aanschafsubsidie voor particulieren

Frits van Bruggen licht de stimulering op maat voor elektrische auto’s als volgt toe: "De ANWB wil dat de elektrische auto ook voor particuliere automobilisten bereikbaar wordt. Dat kan door ze een aanschafsubsidie te geven en een vrijstelling van de wegenbelasting. Dat is goed voor hun portemonnee én het milieu.

Bekijk NOS-fragment over het alternatieve plan voor autobelastingen