Nieuwsoverzicht

Zoeken

Meer dan 1000 nieuwsberichten

 1. Langdurig vertraging (A29) Haringvlietbrug

  7 juli 2022

  Sinds eind augustus 2021 is de maximumsnelheid op de Haringvlietbrug (A29) uit voorzorg en i.v.m. werkzaamheden nog maar 50 kilometer per uur. Door de snelheidsverlaging kunnen er files ontstaan.

 2. Vertraging door Oostenrijkse controles vrachtverkeer

  7 juli 2022

  Op verschillende dagen wordt vrachtverkeer vanuit Duitsland naar Oostenrijk bij Kufstein (A12) gedoseerd doorgelaten. Hierdoor ontstaat er bij de Duits-Oostenrijkse grens (A93) vertraging.

 3. Oostenrijk: Rijverboden in Tirol

  7 juli 2022

  ​In Oostenrijk gelden deze zomer in Tirol rond verschillende plaatsen rijverboden. Doorgaand (vakantie)verkeer mag daar dan niet de hoofdroute af om via binnenwegen files te ontlopen.

 4. Ringweg Luik in juli en augustus afgesloten

  7 juli 2022

  In juli en augustus is de ring van Luik (E25) opnieuw dicht vanwege herstelwerkzaamheden. De afsluiting is in beide richtingen bij de Cointetunnel.

 5. Grenscontroles in vijf Europese landen

  7 juli 2022

  In verband met de oorlog in Oekraïne hebben Oostenrijk, Denemarken, Duitsland, Noorwegen en Zweden besloten weer te controleren bij de grens. Deze landen zijn extra alert.

 6. Files door begin zomervakantie

  7 juli 2022

  Zowel op de wegen in Nederland als op de Europese vakantieroutes is het dit weekend druk door startende zomervakanties.

 7. Overzicht Alpenpassen

  7 juli 2022

  Welke bergpassen in de Alpen zijn wel of niet open?

 8. Stakingen/acties in Europa

  7 juli 2022

  Overzicht van (aangekondigde) stakingen/acties in Europa met overlast voor verkeer/transport.

 9. Deze zomer ‘goedkoop’ tanken op weg naar je bestemming? Dit zijn onze adviezen voor de belangrijkste vakantielanden om zoveel te besparen op weg naar je bestemming - ANWB

  6 juli 2022

  Van goedkoop tanken is nergens sprake meer, maar je wil natuurlijk wel zo goedkoop mogelijk tanken. Zeker op weg naar je vakantiebestemming. Dit zijn onze adviezen voor de belangrijkste vakantielanden om onderweg zoveel mogelijk te besparen.

 10. Brandstofprijzen in de vakantielanden

  6 juli 2022

  Het wás altijd simpel. Gewoon wachten met tanken tot je de Duitse of Belgische grens gepasseerd was. Als Luxemburg op je route lag, maakte je daar sowieso een spotgoedkope tankstop. Ook in landen als Spanje en Oostenrijk rekende je altijd lachend af, terwijl je een tankstop in ‘dure’ brandstoflanden als Italië, Zwitserland en Frankrijk probeerde te vermijden.