SNP Natuurreizen stoomt door op groene koers

In 2013 was SNP Natuurreizen één van de eerste touroperators ter wereld met een Travellife-certificaat. Inmiddels heeft de ANWB-dochter het certificaat voor 2015 alweer binnen.

De touroperator toont ermee aan op ruim 200 punten te voldoen aan het internationaal duurzaamheidsbeleid en regels op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het Travellife-certificaat is het hoogste door de Global Sustainable Tourism Council erkende niveau van duurzaamheid voor touroperators.

Koppositie ook in de toekomst vasthouden

Directeur Gert Nieuwboer ziet de prolongatie van het certificaat als een beloning voor jarenlange inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. “We zijn een van de duurzaamste touroperators van de Nederlandse reisbranche, maar willen die positie ook vasthouden. Gelet op de inspanningen van ons duurzaamheidsteam hebben we er alle vertrouwen in dat dit lukt.”

Hele bedrijfsvoering afgestemd op duurzaamheid

Volgens de onafhankelijke onderzoeker van Travellife is het de kracht van SNP dat de hele bedrijfsvoering is afgestemd op duurzaamheid. In zijn rapport wijst hij ook op de aanpassingen in het kantoor, de zonnepanelen, de verbeterde isolatie en de lichtsensoren waarmee energieverspilling wordt voorkomen.