Kamerleden op werkbezoek bij ANWB

Afgelopen week heeft de ANWB flink in de belangstelling gestaan bij Tweede Kamerleden. Zowel Martijn van Helvert (CDA) als Barbara Visser (VVD) wilden wel eens weten waarom wij nu de grootste vereniging van Nederland zijn en wat wij allemaal doen voor onze leden. Tijd dus voor een werkbezoek.

Uitdagingen van elektrisch rijden voor de consumentenmarkt kwamen aan bod tijdens een ritje met een Opel Ampera naar het Technisch Expertisecentrum in Ypenburg. Hier konden de Kamerleden kennismaken met de Wegenwacht en zien wat er allemaal in een Wegenwachtauto wordt ingebouwd. Ze waren onder de indruk van de hoeveelheid pechgevallen die we direct weer op weg kunnen helpen.

Veel vragen kwamen er over de veiligheid van onze wegenwachten, of zij – net als ambulancepersoneel – ook last hebben van steeds meer agressie.

Alles uit de kast

Terug op het hoofdkantoor stond een bezoek aan de afdeling Verkeersinformatie op de planning. Beide Kamerleden vonden het leuk om nu een gezicht te hebben bij de stemmen die ze dagelijks op de radio horen. Files, verkeersveiligheid en onze plannen voor een betere bereikbaarheid van binnensteden, ze kwamen allemaal voorbij. Wat Van Helvert en Visser het meest bijbleef, is hoe wij als ANWB in elk deel van de organisatie alles uit de kast halen om onze leden te helpen.