Bekijk het fenomeen natuurbrand in Nederland van Boven

Donderdag 9 januari is de achtste aflevering van Nederland van Boven (VPRO, Nederland 1, 22.20 uur), met daarin aandacht voor evacuatie bij natuurbrand. Voor dit item zijn campinggasten, een campingeigenaar en de landelijke coördinator natuurbrandpreventie geïnterviewd.

Deze aflevering van Nederland van Boven gaat over de vraag: Waar komt onze zucht naar kicks vandaan, en hoe beteugelen we die als het nodig is?

Met stortregens, onweersbuien of extreme droogte ontlaadt de natuur zich. Zelf zoeken wij onze kicks in parachute springen, skydiven of kitesurfen. Voor mensen die zich graag extravagant uitdossen is de Fantasy Fair het hoogtepunt van het jaar, iets om een heel jaar naar uit te zien en voorbereidingen voor te treffen. De gepensioneerde bioloog hoopt aan het eind van zijn carrière nog een keer te vlammen, met een proefschrift over het onderwerp dat hem al z’n leven lang fascineerde. We hebben allemaal andere manieren om onze verlangens waar te maken. De zucht naar kicks heeft soms ook een keerzijde. In klinieken worden steeds vaker jongeren behandeld vanwege gameverslaving. Een enkeling weet het zonder kicks te stellen.

Bekijk het voorproefje van Nederland van Boven

Aflevering gemist? Kijk online

Zie ook:

Nieuwsdossier Natuurbrand