Terugbrengen kapotte voertuigen van vakantiegangers in volle gang

De ANWB Alarmcentrale zal deze week  ruim 700 voertuigen uit Europa naar Nederland terugbrengen.

Volgende week verwachten de planners van deze logistieke operatie een nog groter aantal te moeten repatriëren. Het heeft alles te maken met het afnemen van de  reparatiemogelijkheden in de vakantielanden. Bijvoorbeeld in Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland zijn ook veel medewerkers van de garages op vakantie. Dan is daar de capaciteit om auto’s van de vakantiegangers te repareren beduidend minder dan aan het begin van het vakantieseizoen van de Nederlanders. 

7 augustus 2014. Voor bijna 500 voertuigen moet het vervoer naar Nederland geregeld worden.Ruim 80 acht- en vierladers rijden op dit moment door Europa om Nederlandse auto’s naar het grote verzamelpunt in Born te brengen. Vanaf die plek in Limburg worden de auto’s, caravans  en campers naar de eigenaren en of hun garages gebracht.

Afhankelijk van de afstand moeten de mensen rekenen tussen de 5 en 15 dagen voordat hun auto weer terug is. Het terughalen van auto’s uit Spanje duurt zo’n vijftien dagen. De auto’s worden daar eerst centraal in de buurt van Barcelona verzameld.

De ANWB Alarmcentrale verzorgt voor de ANWB en een groot aantal verzekeringsmaatschappijen de hulpverlening  aan kapotte voertuigen en zieke vakantiegangers.