Autoverzekering ANWB scoort maximaal in onderzoek Moneyview

De ANWB Autoverzekering heeft van onderzoeksbureau Moneyview de maximale score van 5 sterren gekregen voor kwaliteit. De waardering geldt voor de dekkingen WA en Volledig Casco. Voor het jaarlijkse onderzoek werden 54 Volledig Casco- en 49 WA-verzekeringen met elkaar vergeleken. In het onderzoek van vorig jaar scoorde de autoverzekering op alle dekkingsvormen (Volledig Casco, Beperkt Casco en WA) maximaal.

"Moneyview vergelijkt de verzekeringen op heel veel verschillende dekkingen. Elk jaar bepalen zij ook voor de verschillende onderdelen hoe zwaar die meewegen in hun oordeel", licht Suleika Steensma van ANWB Verzekeren toe. De reden dat we dit jaar bij Beperkt Casco minder punten gescoord hebben ligt onder andere in het feit dat de ANWB geen nieuwwaarde- en aanschafwaarderegeling heeft in de dekking. Deze regeling houdt in dat klanten gedurende het 1e jaar bij verlies van hun auto (diefstal of total loss) de aanschafwaarde terugkrijgen. De ANWB biedt deze optie alleen aan in de Volledig Casco-verzekering.

Geen dubbeldekkingen

Ook speelt mee dat de ANWB pechhulp niet in de dekking meeneemt terwijl concurrenten dat wel doen. “Natuurlijk kun je bij ons Wegenwacht Services afsluiten”, legt Suleika uit. “Maar die optie integreren we bewust niet in onze verzekeringen omdat we geen dubbeldekkingen willen creëren. Maar daardoor krijgen we vergeleken met andere verzekeraars wel minder punten.”