Nieuwe winkels in Hoorn, Etten-Leur en Eindhoven Woensel

In aanvulling op de verbouwing van 12 bestaande winkels naar de nieuwe formule plus 2 verhuizingen (Roermond en Beverwijk) opent de ANWB dit najaar ook nog 3 geheel nieuwe winkels: in Hoorn, Etten-Leur en Eindhoven Woensel. Uiteraard worden deze ingericht volgens de nieuwe formule.

De opening in Hoorn vindt plaats op 8 oktober, in Etten-Leur op 19 november en in Eindhoven Woensel op 20 november. Voor Roermond en Beverwijk staan de openingsfeesten gepland voor 22 oktober en 26 november.

Metamorfose 12 bestaande locaties

De verbouwing van de 12 bestaande winkels loopt sinds vorige week. De eerste openingen in Ede, Amersfoort en Den Bosch staan gepland voor 17, 18 en 19 september. Een week later volgen Hengelo, Almelo en Doetinchem (24, 25 en 26 september). De week daarna zijn Groningen, Leeuwarden en Drachten aan de beurt (1, 2 en 3 oktober). Rotterdam Alexandrium, Hoogvliet en Hoogeveen openen op 9, 10 en 16 oktober in een nieuwe jas.

Nader onderzoek op 8 locaties

Voor 8 locaties doet ANWB Retail onderzoek waarbij wordt nagegaan of het eerdere besluit om de samenwerking met lokale VVV’s te beëindigen aanleiding geeft om op meer plaatsen in het land nieuwe ANWB-winkels te vestigen. Deze locaties worden naar verwachting later dit najaar bekend.

Nieuwe winkels doen het goed

Dit voorjaar toverde de ANWB de eerste 25 winkels om naar het nieuwe concept. Het positieve effect daarvan op bezoek, omzet en waardering van klanten is aanleiding geweest voor de tweede ronde. Klanten waarderen de nieuwe winkels gemiddeld met een 8.