Elektrische battle van Almere naar Amsterdam

Vanochtend heeft Annemarie Jorritsma, burgemeester van Almere, het startschot gegeven voor een bijzondere strijd tussen diverse vervoermiddelen op het traject Almere-Amsterdam-Zuidoost. 

Daarmee is de Electric Freeway officieel in gebruik genomen. De brede fietsroute langs de snelwegen A6 en A1 is ideaal voor elektrische scooters en fietsen.

Elektrische auto ANWB wint met 10 minuten voorsprong

Vanaf de parkeerplaats van het Flevoziekenhuis vertrokken de deelnemers met elektrische fietsen en scooters en met de trein naar Amsterdam Holendrecht. De ANWB deed mee met een elektrische auto en won de wedstrijd met 10 minuten voorsprong op de nummer twee, een elektrische scooter. De treinreiziger eindigde op de laatste plek.

Freeway als goed alternatief

De wedstrijd moet aantonen dat de Electric Freeway een goed alternatief is voor woon-werkverkeer tussen Almere en Amsterdam-Zuidoost per auto. De gemeente Almere promoot de route in samenwerking met de gemeenten Muiden en Weesp om forensen te motiveren na te denken over hun reisgedrag en niet dagelijks aan te sluiten in de files op de A6 en de A1.
De gemeente Almere werkt met ForenZo samen om de route ook bij het bedrijfsleven onder de aandacht te brengen. ForenZo is een initiatief van de ANWB en stimuleert werkgevers én hun werknemers om duurzamer te reizen.