ANWB bestrijdt identiteitsfraude met ID-cover

Om mensen beter te beschermen tegen identiteitsfraude verkoopt de ANWB vanaf vandaag zogenoemde ID-covers. Guido van Woerkom overhandigde gisteren in de winkel op het hoofdkantoor zo’n identiteitsbeschermer aan een ANWB-lid. Met de ID-cover voorkom je onnodige verspreiding van je persoonsgegevens.

In de ANWB-winkels bereiden veel mensen zich voor op hun reizen in binnen- en buitenland. En juist tijdens vakanties komt het vaak voor dat mensen zich moeten identificeren in hotels, campings en verhuurbedrijven. Het is dan lang niet altijd nodig al je persoonsgegevens te verstrekken. De ID-cover schermt daarom je foto, persoonsnummer (BSN) en het nummer van je identiteitsbewijs af. Ook van paspoorten wordt de strook met deze gegevens afgeschermd. Vanwege het belang hiervan heeft de ANWB de prijs van de ID-cover zo laag mogelijk gehouden, namelijk € 1,-.

Identiteitsfraude wijd verbreid

Ruim 13% van de Nederlanders heeft de laatste 5 jaar te maken gehad met een vorm van identiteitsfraude waarbij criminelen op hun naam een bankrekening openden, een auto huurden of (internet)bestellingen plaatsten met behulp van creditcardgegevens.