Kampioen experimenteert met 2 versies

De komende 3 maanden verschijnen er bij wijze van proef 2 versies van de Kampioen: eentje voor mensen onder de 50 jaar en een voor 50-plussers.

Er wordt afgetrapt met Kampioen 12, die komende week op de mat valt. Om logistieke redenen ontvangen collega’s en leden in het buitenland standaard de 50-minversie.

Stapsteden of senioren in het verkeer

Het voordeel van 2 versies is dat de redactie beter kan inspelen op wensen van leden. En adverteerders krijgen de mogelijkheid de doelgroepen gerichter te benaderen. Eindredacteur Stephan Grout: “In grote lijnen hebben de bladen dezelfde inhoud, maar waar wenselijk zijn verhalen gewisseld. Er staat nu in het 50-minnummer bijvoorbeeld een verhaal over de 6 leukste stapsteden in Europa. In de andere versie staat op deze plek een artikel over senioren in het verkeer. Ook de covers verschillen; op de voorkant van de 50-plussers staat presentatrice Astrid Joosten en de kerstmarkt in Münster, terwijl op de ‘jongere’ variant judoka Mark Huizinga en wintersporten in Oostenrijk staan afgebeeld.”