Met Omroep MAX over de Balkan

Een groep van 43 mensen begint vandaag aan een ANWB Kampeerreis over de Balkan. Martine van Os reist namens Omroep MAX mee en doet verslag van het wel en wee van de deelnemers voor het programma ‘We zijn er bijna’, vanaf 29 juli weer wekelijks te zien op Nederland 1. Eerdere seizoenen keken er één tot anderhalf miljoen mensen per aflevering.

De enthousiaste reizigers variëren in leeftijd van 66 tot 82 jaar en hebben allemaal hun eigen levensverhaal. Om elkaar alvast een beetje te leren kennen kwamen ze met de begeleiders en de mensen van Omroep MAX in april al bij elkaar op het Wegenwachtstation in Utrecht.

 Af en toe behelpen

De 6.000 kilometer lange tocht over de Balkan begint in de buurt van Wenen. Twee begeleidende echtparen wijzen onderweg de plaatsen op de camping toe, verzorgen excursies, zetten routes uit en bieden technische ondersteuning. Hoewel de deelnemers ervaren kampeerders zijn, doen ze de kampeertocht over de Balkan toch liever in groepsverband. Landen als Roemenië en Bulgarije zijn geen kampeerlanden bij uitstek, dus wat voorzieningen betreft zal het af en toe behelpen zijn.