Kinderinspecteurs verder als ANWB Inspectiekids

Het concept ANWB Kinderinspecteurs wordt nieuw leven ingeblazen. Vanaf deze zomer gaan ze op pad als ANWB Inspectiekids om campings te beoordelen op kindvriendelijkheid. Al 2.500 kinderen zijn lid van de club. Zij ontvangen een dezer dagen het eerste ANWB Inspectiekids Magazine.

Voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar

ANWB Inspectiekids is een club voor kinderen tussen de 7 en 14 jaar, die campings in binnen- en buitenland beoordelen. Ze kijken daarbij naar het zwembad, of er animatie is en hoe het met het eten en drinken is gesteld. Ook geven ze aan of ze snel contact kunnen maken met andere kinderen en hoe vaak ze bijvoorbeeld naar de speeltuin gaan. Alle rapporten die ze invullen komen bij de betreffende camping op anwbcamping.nl te staan. De beste locaties mogen zich ‘kindvriendelijke camping’ noemen.

Interessante doelgroep aanboren

De ANWB vindt het belangrijk te weten wat kinderen van campings vinden. Bovendien zoeken veel mensen bij het boeken van een camping op ‘kindvriendelijk’. Zij komen nu sneller uit bij de keuze van de Inspectiekids, wat weer naamsbekendheid oplevert voor de ANWB. Uit onderzoek blijkt dat er op anwbcamping.nl vaak wordt geboekt door jonge gezinnen met een bovengemiddeld salaris en in het bezit van een leaseauto, die over het algemeen geen lid zijn van de ANWB. Een interessante doelgroep dus om mee in contact te komen.

Gesponsord clubblad

De Inspectiekids ontvangen tweemaal per jaar het clubblad, dat wordt betaald door sponsoren zoals RCN Vakantieparken, Isabella en BestCamp. Dankzij die bijdrages kan kindermarketingbureau Young Crowds het blad maken.