Nieuwe gratis routekaarten en digitale reisinfo

De gratis nieuwe routekaarten met reisinformatiegidsjes liggen weer in de winkels. Voortaan kunnen leden de kaarten ook bestellen in de webwinkel. Zij betalen dan alleen de verzendkosten. Dit jaar zijn er geen nieuwe kaarten gedrukt van Scandinavië en Groot-Brittannië en verschijnen er geen handboeken meer. De huidige voorraad hiervan wordt nog opgemaakt tot eind dit jaar.

Zelf een gidsje samenstellen

Wat wél kan, is via anwb.nl/reisinformatie zelf een gidsje met actuele, praktische reisinformatie samenstellen. Deze informatie kun je vervolgens printen of overzetten op een mobiele telefoon of tablet. De dienst is inmiddels uitgebreid van Europa naar wereldwijd en dit jaar is ook wintersportinformatie van maar liefst 300 bestemmingen toegevoegd.

Ook voor onderweg

Onderweg nog even iets opzoeken kan via anwb.mobi. Onder Reisinformatie staat daar dezelfde informatie als op de gewone webpagina’s, maar dan kort en bondig. Ideaal als je onderweg bijvoorbeeld informatie over tolwegen wilt opvragen. Bovendien zie je meteen waar de files staan, want de actuele verkeersinformatie is eraan gekoppeld.