ANWB helpt watersporters bij verkoop boot

In het nieuwste nummer van de Waterkampioen wordt de ANWB Verkoopsteiger geïntroduceerd. Een plekje aan deze speciale steiger bij Flevo Marina in Lelystad biedt booteigenaren die van hun schip af willen de kans om zich te onderscheiden binnen het enorme aanbod aan gebruikte boten.

Uit onderzoek is gebleken dat nogal wat eigenaren wanhopig op zoek zijn naar manieren om hun boot beter verkoopbaar te maken en beter onder de aandacht te brengen. De ANWB biedt daarbij nu de helpende hand.

Eerst een keuringsrapport

Eerst stelt ANWB-dochter Garantex een verkoopkeuringsrapport op. De verkoper kent dan de technische staat en kan besluiten de boot op te knappen of de vraagprijs aan te passen. Alleen ANWB-gekeurde boten krijgen een plek aan de Verkoopsteiger in Lelystad. Dat zal potentiële kopers trekken die er niet van houden achteraf door mankementen verrast te worden.

Geen courtage

De ANWB faciliteert de ligplek maar de daadwerkelijke verkoop moet de booteigenaar zelf afhandelen. Die hoeft dan geen courtage te betalen. Verder zorgt de ANWB voor exposure met advertenties van de boot in de Waterkampioen en de digitale kanalen van de redactie. De nieuwe ANWB-dienst start op 1 mei.