ANWB Kinderfietsenplan was in Rotterdam

Het ANWB Kinderfietsenplan was in Rotterdam! We zamelden samen met de gemeente Rotterdam fietsen in voor Rotterdamse kinderen zonder fiets.

 

Waarom Rotterdam?

In Rotterdam groeit 1 op de 4 kinderen op in armoede. Een fiets is een luxe die veel Rotterdamse ouders zich niet kunnen veroorloven. Dit is jammer, want fietsen vergroot de wereld van kinderen en hun kansen in die wereld. Bovendien is fietsen gezond, duurzaam en goed voor het milieu. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen gestimuleerd worden om te fietsen. De eerste stap daarbij is zorgen dat zoveel mogelijk kinderen in Rotterdam een fiets hebben.

 

Wat hield de actie in?

De Pop-up Kinderfietsenwinkel van de ANWB stond op het Schouwburgplein. Vrijwilligers knapten daar ter plekke de ingeleverde fietsen op.

 

De ingezamelde fietsen worden nu opgeknapt door:

  • ANWB-vrijwilligers;
  • leerlingen en leerkrachten en van het Schreudercollege (locatie Villeneuvestraat), het Passercollege (locatie Hoornweg) en het Zadkine startcollege (Frankendaal);
  • Magis010, een Rotterdamse organisatie  die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk wil krijgen.

Zodra de fietsen weer klaar zijn voor gebruik, zorgen wij er voor dat ze op de juiste plek terecht komen.

Rotterdamse fietsen voor Rotterdamse kinderen

De fietsen die tijdens de inzamelactie in Rotterdam zijn opgehaald, worden verdeeld onder Rotterdamse kinderen. Hier helpt Nationaal Fonds Kinderhulp bij.

ANWB Kinderfietsenplan doneerde eerder dit jaar al 40 fietsen aan project Fietsen op Zuid. Dit project moet er voor zorgen dat in Rotterdam-Zuid meer kinderen op de fiets gaan.

Heb je nog een oude fiets in de schuur staan die je niet meer gebruikt? Je kunt hem nog steeds doneren. Vul het formulier in, daarna maken we een afspraak om de fiets(en) op te halen.

Fiets doneren

Vlag doneer je fiets

Hoe kun je helpen?

Informeer zoveel mogelijk vrienden en kennissen over deze actie. Zet een bericht op facebook of doe een oproep in de nieuwsbrief van school of de sportvereniging. 

Organiseer zelf een inzamelactie

Help met het ophalen van fietsen

Wat voor fietsen zoeken wij?

Wij zoeken fietsen voor kinderen van 10-18 jaar:

  • die nog in een redelijk tot goede staat verkeren;
  • die met wat slim kluswerk opgeknapt kunnen worden tot een veilige fiets;
  • voor meisjes en jongens;
  • met inchmaat 24, 26 en 28.

Een kind aanmelden voor een fiets?

Organisaties met een ANBI-verklaring kunnen kinderen aanmelden bij Nationaal Fonds Kinderhulp.