Informatie voor professionals

Het ANWB Kinderfietsenplan zamelt (kinder)fietsen in, knapt ze op en zorgt dat de fiets bij het juiste kind terecht komt. Doe jij mee?

Het ANWB Kinderfietsenplan zoekt samenwerking met professionals die werken bij een maatschappelijke organisaties met een ANBI-verklaring (of een buurt- of wijkteam via een gemeente) en zich inzetten voor kinderen in armoede. Zij weten immers welke kinderen in lage inkomensgezinnen leven en zich geen fiets kunnen veroorloven.

Hulpverleners bij een maatschappelijke organisatie met een ANBI-verklaring kunnen een kind bij onze vaste partner Nationaal Fonds Kinderhulp opgeven. Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich in voor kinderen die te maken krijgen met armoede. Het fonds honoreert aanvragen op het gebied van ontwikkeling, ontspanning en voor basale zaken. Een fiets valt onder die laatste categorie, vooral als een kind 3 kilometer of meer naar school moet lopen.

Mobiliteit, de wereld in vrijheid ontdekken, is bij opgroeiende kinderen een voorwaarde voor persoonlijke groei en sociale ontwikkeling. Onafhankelijk van de loopafstand van huis kan het kind (school)keuzes maken die passen bij zijn talent of interesse. Een fiets vergroot hun (belevings)wereld.

 

 

Wil je een aanvraag doen voor het ANWB Kinderfietsenplan? Dan kun je je als organisatie (met een ANBI verklaring) bij Kinderhulp aanmelden.