Naar artikel

ANWB Eropuit app lanceert wandelrouteplanner

24 oktober 2022

Zelf een wandelroute maken was nog nooit zo gemakkelijk: in de ANWB Eropuit-app kunnen wandelliefhebbers met de nieuwe wandelrouteplanner eenvoudig een route samenstellen. Eenmaal op pad, wijst de app de weg.

De wandelrouteplanner maakt gebruik van het wandelknooppuntennetwerk dat in het grootste deel van Nederland beschikbaar is. Door in de app knooppunten aan te klikken ontstaat een persoonlijke wandelroute. Gebruikers kiezen zelf de omgeving en de lengte en duur van de wandeling. De route is makkelijk op te slaan en te delen met andere app-gebruikers. Tijdens de wandeling laat de app op de kaart de locatie van de wandelaar zien en de route naar het eerstvolgende knooppunt. Ook geeft de wandelrouteplanner tips voor ANWB Gastvrijpunten, plekken op de route voor een kop koffie of een drankje.

Wandelen is populair en heeft in coronatijd een flinke boost gekregen. Ongeveer tweederde van alle Nederlanders maakte afgelopen jaar een wandeling van tussen de 5 en 10 kilometer, gemiddeld 57 keer per jaar. Ongeveer een derde van de wandelaars gebruikt een wandelapp of routeplanner. 

De wandelrouteplanner is één van de functionaliteiten in de ANWB Eropuit app, te downloaden in de app- of playstore.