Naar artikel

ANWB Verkiezing Camping van het Jaar 2023 van start

20 juli 2022

Welke camping mag zich volgend jaar Camping van het Jaar 2023 noemen? De ANWB maakte woensdag 20 juli de genomineerden bekend. Het is nu aan de campingliefhebbers om hun stem uit te brengen op hun favoriete camping.

Stemmen kan tot en met 30 oktober. De winnaars worden in januari 2023 bekendgemaakt.

Een vakjury selecteerde in totaal 60 campings in drie verschillende categorieën met elk tien campings in binnen-en buitenland. Dit jaar gaat het om de categorieën: 

  • De fijnste familiecamping aan zee
  • De beste kleine camping
  • De meest bijzondere huuraccommodatie op de camping
De fijnste familiecamping aan zee

Op deze campings kunnen kinderen naar hartenlust spelen met vriendjes en ligt de zee op maximaal 500 meter van de camping. De door de vakjury geselecteerde campings hebben minimaal 4,5 ANWB-sterren, een restaurant, huuraccommodaties, speelgelegenheid en animatie voor de kinderen.

De beste kleine camping

Deze campings liggen vaak in de natuur en hebben minder dan 60 staanplaatsen. De kampeerplaatsen zijn ruim. Faciliteiten en activiteiten (zoals een zwembad, supermarkt of animatie) zijn vaak beperkt of niet aanwezig; kampeerders komen vooral voor de rust. De door de vakjury geselecteerde campings hebben minimaal vier ANWB-sterren. 

De meest bijzondere huuraccommodatie

Een verblijf huren op de camping wordt steeds populairder. Campings spelen daar op in met steeds fraaiere huuraccommodaties. In deze categorie staan de meest bijzondere huurverblijven.

De internationale vakjury bestaat uit: voorzitter Bert Gorissen (KampeerKampioen), Josipa Cvelić Bonifačić (campingmanager in Kroatië), Martin Juhos (Zweedse belangenorganisatie voor campings, SCR), Eicke Schüürmann (journalist campingbranche), Goof Lukken (docent Breda University of Applied Sciences), Rob Vrolijks (consultant camping- en watersportbranche) en Jan van Zelst (ANWB-campinginspecteur). 

De verkiezing van de ANWB Camping van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door de KampeerKampioen. Ieder jaar worden de categorieën aangepast. Met de verkiezing wil de ANWB haar leden inspireren en informeren over de mooiste kampeerterreinen in binnen- en buitenland. 

Bekijk de volledige lijst met genomineerden