Naar artikel

ANWB lanceert tweede seizoen podcast Verborgen Verhalen

19 juli 2022

De ANWB lanceerde dinsdag 19 juli het tweede seizoen van de succesvolle podcast Verborgen Verhalen. De podcast bereikte in het eerste seizoen maar liefst 400.000 luisteraars.

Ook in de nieuwe tiendelige reeks komen opvallende natuurverschijnselen, lokale legendes en oude mythes aan bod. Met deze serie wil de ANWB iedereen in Nederland inspireren bij het ondernemen van een uitje. Verborgen Verhalen is te beluisteren via Spotify, Apple en Google.

Door de mysteries in de podcastserie van de ANWB komen luisteraars meer te weten over de lokale geschiedenis. Dit biedt volop inspiratie om er op uit te gaan en de mooiste en meest bijzondere plekken te ontdekken in Nederland. Elke twee weken verschijnt er een nieuwe aflevering. Zo komen onder meer verhalen voorbij over een mysterieuze waterput en een Nederlandse piraat.

De nieuwe reeks start met de legende van Zwarte Kaat. Volgens de verhalen maakte zij met haar roversbende vierhonderd jaar geleden de omgeving van de Brabantse Kempen onveilig. Ze beroofden boerderijen, overvielen reizigers en plunderden kerken. 

De podcastserie Verborgen Verhalen van de ANWB won zilver bij de Dutch Creativity Awards 2021.