Naar artikel

Verkoop reisverzekeringen neemt een vlucht

5 juli 2021

Nederland maakt zich klaar om weer op vakantie te gaan. Dat blijkt uit de recente cijfers van ANWB Verzekeren. Al weken laat de verkoop van reisverzekeringen een steeds sterker stijgende lijn zien. De ANWB verwacht dat met de verdere reisversoepelingen in Europa het aantal afgesloten reisverzekeringen verder stijgt richting het niveau van 2019, het topjaar voordat vanwege corona de reizenmarkt tot stilstand kwam. 

Toen werden er in de aanloop naar het vakantieseizoen tussen de 2.500 tot ruim 3.000 reispolissen per week afgesloten. Het is voor de ANWB een signaal dat Nederlanders er echt weer op uit willen deze zomer. 
Ten opzichte van 2020 verkocht de ANWB afgelopen week ruim 275% meer reisverzekeringen.

Wat dekt de ANWB reisverzekering als ik op vakantie ga naar een land met groen of geel reisadvies? 

  • Extra reis- en verblijfkosten, hulpverlening en eventuele repatriëringskosten als er in het vakantieland met geel/groen reisadvies het coronavirus weer uitbreekt. Dit geldt ook wanneer de vakantieganger zelf corona krijgt.  
  • Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van verplichte quarantaine.
  • Ook als het reisadvies tijdens de vakantie naar oranje of rood ‘springt’, is de vakantieganger verzekerd. Adviseert BuZa het land te verlaten dan moet je dit advies opvolgen. Doe je dat niet, dan ben je nog wel verzekerd, maar niet voor 'corona-gerelateerde’ gebeurtenissen en kosten.
  • Denk er ook aan dekking voor medische kosten af te sluiten. Hiermee krijgt de vakantieganger ook de medische kosten door veroorzaakt door een coronabesmetting vergoed.  

Bekijk alle vragen en antwoorden m.b.t. de reisverzekering.