Naar artikel

Info-borden spotten met ANWB-app

29 juni 2021

Je kent ze wel, de bruine, toeristische informatieborden van de ANWB, op de gevels van historische en bijzondere gebouwen of bij gebieden en landschappen. De ANWB wil wandelend en fietsend Nederland hiermee informeren en inspireren. De ANWB maakt deze borden in opdracht van gemeenten, verenigingen of stichtingen. Om ze allemaal in kaart te brengen en waar nodig een update te kunnen geven roept de ANWB haar leden op om mee te helpen de borden te lokaliseren. Dat kan met een speciale ANWB-app: Bord in Beeld voor i-Phone en voor Android. 

In Nederland hangen naar schatting zo’n 14.000 borden op historische gebouwen. Op deze borden is informatie te vinden over de functie en de geschiedenis van het gebouw. Onderzoek wijst uit dat deze informatie een wandel- of fietstochtje een extra dimensie geeft. Ook bewoners vinden het vaak leuk om meer te weten te komen over de bijzondere geschiedenis van hun woonplaats. Reden voor de ANWB om de borden nu in kaart te brengen, zodat iedereen ze kan vinden. 

Hoe werkt het? Na het downloaden van de app ‘Bord in Beeld’ kunnen spotters een foto maken en aangeven waar het bord staat en in welke staat je het bord aantreft. Zo wordt precies in kaart gebracht welke borden waar te vinden zijn. Bovendien kan de ANWB samen met de gemeente dan oude borden waar nodig vervangen. 

Meer informatie