Naar artikel

Kampeer & Caravan Kampioen wordt KampeerKampioen

18 maart 2021

De ANWB wijzigt met ingang van het aprilnummer de naam van haar kampeerblad: Kampeer & Caravan Kampioen (KCK) wordt KampeerKampioen, de naam waaronder het magazine tachtig jaar geleden begon. Met de nieuwe (oude) naam maakt de ANWB duidelijk er te zijn voor alle kampeerders, in welke vorm dan ook.

In die vroege jaren gold kamperen als een echte buitensport, die zich vooral afspeelde onder lichtgewicht tentdoek. Kamperen werd daarom door de meeste Nederlanders toen geassocieerd met tenten. Vanwege de toenemende populariteit van de caravan werd de naam van het blad in 1970 voor alle duidelijkheid aangepast naar Kampeer & Caravan Kampioen. 

De caravan is in de decennia die volgden de ruggengraat van de formule van de KCK geworden. Het streven van de ANWB om er voor alle kampeerders, ongeacht hun kampeermiddel, te willen zijn is onveranderd. Waar ‘& Caravan’ in 1970 een waardevolle toevoeging aan de titel bleek, is dat in 2021 juist een beperking: als de ANWB er wil zijn voor alle kampeerders is ‘KampeerKampioen’ een sterkere naam. 

Deze naamswijziging betekent niet dat de caravan voortaan minder aandacht krijgt in de KampeerKampioen, want de caravan is nog steeds populair onder ANWB-leden en blijft onverminderd belangrijk voor de formule van het blad. Met de nieuwe naam benadrukt de ANWB dat élke kampeerder welkom is. 

De naamsverandering gaat in met het aprilnummer van de KampeerKampioen, dat verschijnt op 18 maart.

Voor meer informatie, kijk op: www.anwb.nl/kamperen/kck