Naar artikel

Nieuw: ANWB-routeplanner voor de elektrische auto

1 februari 2021

Kan ik vanuit Zeeland naar familie in Friesland, met één acculading? Waar kan ik mijn elektrische auto opladen op weg naar de wintersport? De ANWB routeplanner voor de elektrische auto biedt vanaf vandaag uitkomst. Bijzonder is dat de routeplanner rekening houdt met het merk en type auto en de actieradius. De ANWB heeft alle elektrische auto’s die in Nederland verkrijgbaar zijn in de routeplanner opgenomen. 

Bestuurders van een elektrische auto kunnen zien wat straks - als reizen naar het buitenland is toegestaan - de meest optimale route naar hun vakantiebestemming is. Daarnaast krijgen belangstellenden die de aankoop van een elektrische auto overwegen een beeld van het model dat het best bij hun reisgedrag past. 

De routeplanner voor elektrische auto’s is te raadplegen via anwb.nl en geeft o.a. informatie over: 

  • hoe lang de reis duurt
  • hoe vaak en hoelang de bestuurder moet laden
  • waar de bestuurder het beste kan laden
  • de bestuurder kan instellen met welk batterijpercentage hij wil vertrekken en aankomen op zijn bestemming

De ANWB zal in de toekomst de routeplanner verder ontwikkelen en handige informatie toevoegen zoals geldende laadprijzen, actuele beschikbaarheid en de aanwezige voorzieningen bij laadpunten. De ANWB wil de ervaringen van gebruikers meenemen om de routeplanner te verbeteren.

De routeplanner van de ANWB is al 20 jaar één van de meest bezochte pagina’s op anwb.nl. Jaarlijks worden er zo’n 60 miljoen routes gepland. 

Zie anwb.nl/routeplanner