Autostoeltje haalt maximale vijf sterren in ANWB-test

26 mei 2020

De Silver Cross Dream in combinatie met de Dream i-Size Base is het best scorende autostoeltje in de ANWB Autostoeltjestest 2020. Het stoeltje voor kinderen tot anderhalf jaar haalde vijf sterren. Het stoeltje is ook verkrijgbaar zonder i-Size basis, maar behaalt dan vier sterren. Daarnaast wisten achttien andere autostoeltjes vier sterren te bemachtigen en vijf stoeltjes drie sterren. Eén stoeltje scoorde onder de maat. De Osann Flux Plus haalde slechts twee sterren. 

De Silver Cross Dream + Dream i-Size Base is het derde stoeltje dat sinds 2015 vijf sterren in de wacht weet te slepen. Eerder kreeg de Kiddy Evo-Luna i-Size (2016), in dezelfde leeftijdscategorie, ook al vijf sterren. De fabrikant Kiddy is inmiddels failliet. Hoewel de stoeltjes nog wel op de markt verkrijgbaar zijn is de vraag of er nog ondersteuning wordt verleend bij een defect aan het product.

Veilige autostoeltjes

Uit de test blijkt dat het, in een winkel of op internet, niet te zien is hoe veilig een autostoeltje is. De ANWB adviseert daarom om voor aanschaf van een autostoeltje eerst op anwb.nl te kijken en het autostoeltje in de auto met kind te passen. Inmiddels staat op anwb.nl veel informatie over meer dan 250 autostoeltjes die sinds 2015 zijn getest. Zo is te lezen hoe je een autostoeltje in de auto moet monteren. 

De ANWB test samen met Europese testpartners sinds 2003 elk jaar kinderzitjes om ouders te informeren over de kwaliteit. Geregeld testen leidt tot een betere kwaliteit. Meerdere zitjes die de afgelopen jaren slecht uit de test kwamen zijn door de producent verbeterd of uit productie genomen.

ANWB Autostoeltjestest 2020