Europa-Park is het 'Leukste uitje over de grens 2020'

30 januari 2020

Europa-Park is het ‘Leukste uitje over de grens’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing ‘Leukste uitje 2020’. Vertegenwoordigers van het uitje ontvingen vandaag de gouden award bij een feestelijke uitreiking in Dierenpark Amersfoort. De zilveren award ging naar Disneyland Paris. De bronzen award was voor Phantasialand.  

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie en voor het ‘Leukste uitje over de grens’. In totaal werden ruim 80.000 stemmen uitgebracht. 

Europa-Park scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod) de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2020. Een greep uit de reacties over de winnaar:

‘Sfeervol pretpark waar ook voor de niet waaghalzen leuke dingen te doen zijn’
‘Je beleeft er steeds een topdag en ontdekt altijd nog iets nieuws. Personeel is altijd vriendelijk en beleefd. Het beste park voor ons’

De winnaars van 2020 over de grens:

  • Gouden award Europa-Park in Rust, Duitsland 
  • Zilveren award Disneyland Paris in Marne-la-Vallée, Frankrijk
  • Bronzen award Phantasialand in Brühl, Duitsland

De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje’ voor de tiende keer. Kijk voor alle winnaars op www.anwb.nl/leuksteuitje

De verkiezing ‘Leukste uitje 2020’ is onderdeel van ANWB Eropuit. Elk jaar gaan ruim een miljoen leden eropuit met een ticket met ANWB ledenvoordeel om een leuke dag uit beleven. Land van ANWB biedt tevens tickets voor theatervoorstellingen, diverse verblijfsarrangementen en honderden wandel- en fietsroutes: kortom alles om er in Nederland op uit te gaan!