Tentoonstelling 120 jaar elektrische auto

9 oktober 2019

In de Rotonde van het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag opent ANWB-hoofddirecteur Frits van Bruggen woensdag 9 oktober om 16.45 uur de tentoonstelling 'De geschiedenis van de elektrische auto’.

De tentoonstelling vertelt hoe de elektrische auto zich in honderd jaar tijd heeft ontwikkeld van een stadsauto die in Nederland vooral als taxi werd gebruikt tot een modern 21ste-eeuws voertuig. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De elektrische auto lijkt – opnieuw - door te breken. Minder bekend is dat de elektrische auto tot ongeveer 1920 door stedelijke taxibedrijven veel gebruikt werd. Daarna won de fossiele brandstofauto terrein en speelde de elektrische auto amper nog een rol in de Nederlandse mobiliteit. Sinds 2012 echter maakt elektrische rijden een pijlsnelle comeback. Het aantal elektrische voertuigen neemt jaarlijks flink toe en inmiddels kent Nederland zelfs de hoogste laadpaaldichtheid ter wereld. 

De tentoonstelling is te bezoeken van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis. Adres: Rotonde ANWB-hoofdkantoor, Wassenaarseweg 220, 2596 EC Den Haag. De tentoonstelling zal te zien zijn tot en met februari 2020.

Voorafgaand aan de opening is er vanaf 13.30 uur een symposium ‘Lessen uit de geschiedenis van de elektrische auto’. Sprekers zijn o.a. Gijs Mom (TU), Jan Wouters (WAutomotive / NCAD), Luud Schimmelpennik (Witkarexperiment in Amsterdam), Marco van Eenennaam, (ANWB) en Peter Staal (KNAC).