Nieuw: Occasionaanbod op anwb.nl

21 juni 2019

Mensen die op zoek zijn naar een tweedehands auto kunnen sinds vrijdag 21 juni door een geselecteerd occasionaanbod struinen. Bij de aangeboden voertuigen wordt ook de richtprijs volgens de ANWB Koerslijst vermeld, evenals een overzicht van de totale gebruikskosten, een autotest en opmerkingen van de ANWB Wegenwacht over de auto. Met het nieuwe occasionaanbod wil de ANWB haar leden nog beter van dienst zijn bij de zoektocht naar een gebruikte auto. De ANWB verwacht dat het aanbod van occasions de komende periode sterk zal stijgen. 

Op het platform is alleen aanbod te vinden van autobedrijven die bij de BOVAG zijn aangesloten. Autobedrijven die bij de BOVAG zijn aangesloten en gebruikmaken van de voorraadbeheersystemen van Autodata, RDC of VWE kunnen hun aanbod gratis toevoegen.

De website anwb.nl wordt met de zoekterm “auto” jaarlijks ruim 20 miljoen keer geraadpleegd. Vooral de richtprijs volgens de ANWB Koerslijst, de autokostenberekeningen, de bevindingen van de Wegenwacht en de autotesten zijn voor de bezoekers belangrijke selectiecriteria. Door hier een geselecteerd occasionaanbod aan te koppelen wordt de zoektocht naar een geschikt tweedehands voertuig een stuk makkelijker. 

Naar het occasionplatform