Drukte bij ANWB Alarmcentrale door vliegvakanties

2 mei 2019

De ANWB Alarmcentrale ziet deze mei-vakantie grote drukte in het aanbod aan intercontinentale medische dossiers. Nederlanders vliegen voor vakanties massaal naar populaire vakantielanden in Azië en Midden-Zuid-Amerika. De ANWB heeft het met medische hulpvragen tien procent drukker dan in dezelfde periode van 2018.

Nederlanders nemen met de ANWB contact op met medische hulpvragen over onder meer:

  1. Buikklachten
  2. Infecties
  3. Botbreuken

De ANWB heeft het afgelopen voorjaar ongeveer 8.000 medische dossiers moeten behandelen. Dat is tien procent meer dan in dezelfde periode van het vorig jaar.

De ANWB Alarmcentrale ziet een grote verscheidenheid aan reizigers in deze gebieden; van jong tot oud en zowel stellen als singles.

De ANWB constateert nogal eens dat reizigers die hun reisverzekering niet op orde hebben en met een verzekering met Europadekking naar Azië afreizen. Een werelddekking bij de reispolis is echter nodig is om goed verzekerd op reis te gaan.

De ANWB beschouwt de mei-vakantie als het begin van het zomerseizoen. En heeft daarvoor seizoenkrachten eerder aan het werk gezet.  

De ANWB Alarmcentrale is sinds 1959 hét aanspreekpunt voor vakantiegangers. De Alarmcentrale voert dit werk uit in opdracht van de ANWB en zorg-, reis- en schadeverzekeraars. Meer informatie is te vinden op www.anwb.nl/alarmcentrale