ANWB voorspelt accuproblemen

18 januari 2019

Op basis van autodata van ANWB Connected kan de Wegenwacht voorspellen welke accu’s de komende vorstperiode als eerste de geest gaan geven.

Accuservice - ANWB Wegenwacht

Om te voorkomen dat leden met pech komen te staan zal de ANWB tijdig contact met hen opnemen en aanbieden om de accu door te meten en desgewenst te vervangen. Met deze nieuwe service wordt tevens de piek aan hulpverleningen in koude periodes verminderd, waardoor de wachttijden kunnen afnemen. 

Het tijdig vervangen van zwakke accu’s kan alleen worden aangeboden aan leden met ANWB Connected. Aan de hand van data die beschikbaar komen via een connector in de auto kunnen de technische experts van de Wegenwacht op afstand beoordelen in welke conditie de accu verkeert. In de toekomst wil de ANWB Wegenwacht nog meer storingen kunnen voorspellen én voorkomen.

De ervaringen leert dat de ANWB Wegenwacht bij een paar graden vorst dagelijks honderden accu’s moet vervangen door heel Nederland. Bij strenge vorst loopt dat aantal soms op tot wel  700 accu’s per dag. Gemiddeld genomen is ongeveer een kwart van de verleende pechhulp accugerelateerd. Bij kou loopt dat percentage op tot zo’n 40%. Het aantal pechmeldingen verdubbelt hierdoor van 3500 op een reguliere dag naar meer dan 6000 pechgevallen op koude dagen.