Nieuwe elektrische auto's voor Wegenwacht

18 juli 2018

De nieuwste elektrische voertuigen waren vandaag bij de ANWB te bewonderen. Zo was er de Nissan E-NV 200 inclusief EV Charger, een volledige elektrische auto die in staat is om stilgevallen elektrische auto’s ter plekke op te laden. De Nissan is compleet uitgerust als hulpverleningsvoertuig om alle voorkomende pechgevallen onderweg aan te kunnen. Daarnaast worden ook de Volkswagen E-Golf én de ZERO elektrische motorfiets geïntroduceerd.

De Wegenwacht gaat de Nissan E-NV 200 inclusief EV Charger bij wijze van proef in de regio Amsterdam inzetten.  Hiermee zorgt de wegenwachtorganisatie dat zij klaar is voor de toekomst, als het aantal elektrische auto’s naar verwachting zal toenemen.

De Volkswagen E-Golf krijgt als standplaats Schiphol. De elektrische motorfiets zal in en rond Amsterdam worden ingezet.

En er was ook de elektrische wegenwachtfiets te zien die in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag rondrijdt. Verder was er de elektrische Smart Forfour die de wegenwacht aanbiedt als vervangend vervoer voor ANWB-leden.