Goudse Schouwburg 'Meest gastvrije theater van Nederland'

4 oktober 2017

De Goudse Schouwburg mag zich net als vorig jaar het  ‘Meest gastvrije theater van Nederland’ noemen. Dat maakte Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB vanmiddag tijdens de feestelijke lancering van het ANWB UIT Magazine bekend. Het theater uit Gouda scoorde van alle 12 winnende theaters in de ANWB-verkiezing het hoogste cijfer en pakt daarmee opnieuw de titel. Leden spraken hun waardering uit voor het aanbod van voorstellingen, de bereikbaarheid, de horeca in en om het theater, het prijsniveau, het zitcomfort, het zicht op het podium en de sfeer en uitstraling. 

Een greep uit de reacties van leden over de Goudse Schouwburg: ‘Altijd gezellig voor en na de voorstelling’,  ‘altijd een persoonlijk ontvangst door het personeel’, en ‘het voelt alsof je in een andere wereld bent’.

Om leden te helpen bij hun keuze en theaters in het zonnetje te zetten organiseert de ANWB voor de tweede keer de verkiezing van het ‘Meest gastvrije theater van Nederland’. Na een oproep in de Kampioen, de nieuwsbrief van het Land van ANWB, anwb.nl en social media hebben meer dan 25.000 leden hun stem uitgebracht op hun favoriete theater, schouwburg of concertgebouw. 

De winnaars per categorie

Grote steden (meer dan 200.000 inwoners)
Goud            Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
Zilver            Beatrix Theater, Utrecht
Brons            AFAS Circustheater, Scheveningen

Grote gemeenten (100.000 tot 200.000 inwoners)
Goud            Zaantheater, Zaandam 
Zilver            Flint, Amersfoort 
Brons            Theater de Maaspoort, Venlo

Middelgrote gemeenten (50.000 tot 100.000 inwoners)
Goud            De Goudse Schouwburg, Gouda
Zilver            Theater de Kampanje, Den Helder
Brons            Agora Theater, Lelystad

Kleine gemeenten (tot 50.000 inwoners)
Goud            Theater het Kruispunt, Barendrecht      
Zilver            Theater De Leest, Waalwijk 
Brons            Parkgebouw Rijssen, Rijssen

Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/theater

Het ANWB UIT Magazine 2017-2018 heeft een oplage van 1 miljoen exemplaren en bundelt een keur van voorstellingen in theaters door heel Nederland. 

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat de belangrijkste reden om uit te gaan is om te ontspannen. Theaterbezoekers gaan gemiddeld 3.2 keer per jaar naar een voorstelling. De groep 60-plussers zitten gemiddeld 4.1 keer per jaar in het rode pluche van een theaterstoel. Ruim de helft (62%) van de respondenten is bereid om 40 euro per kaartje uit te geven aan een voorstelling. Circa 7% gaat weleens alleen naar een voorstelling, 59% gaat met zijn of haar partner.