Europese waardering voor inzet ANWB veilige wegen

20 november 2017

EuroRAP-voorzitter en ANWB-manager Ferry Smith heeft afgelopen weekeinde in het Sloveense Ljubljana een certificate of appreciation ontvangen van de Europese Federatie van Verkeersslachtoffers (FEVR). 

De waardering slaat op de inspanningen die de ANWB in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat het afgelopen decennium heeft geleverd in het kader van het verkeersprogramma EuroRAP, waardoor in Nederland voortuitgang is geboekt op het gebied van de verkeersveiligheid.

Ferry Smith kreeg het certificaat uit handen van Eurocommissaris Violeta Bulc. 
De tekst op de oorkonde luidt: “This certificate is awarded to Ferry Smith, chairman of EuroRAP, for working together with the Dutch government and ensuring that the Netherlands has become the first country in Europe to commit to a 3-star minimum target by 2020”. De snelwegen  in Nederland krijgen in 2020 een waardering van drie van vijf sterren (een veilige score) door EuroRAP.

Het European Road Assesment Programme (Euro RAP) is ontwikkeld op basis van internationaal onderzoek en richt zich op minder doden en gewonden door een veilige infrastructuur. Met deze methode kan per wegvak worden berekend hoe veilig deze weg is en waar deze kan worden verbeterd. 

Voor meer informatie: zie www.anwb.nl