Fiets mee met de ANWB vanaf een Brabantse Natuurpoort

7 juni 2016

De Brabantse Natuurpoorten zijn een uitstekend startpunt om op de fiets de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn.

De ANWB draagt hier graag aan bij en organiseert samen met de Natuurpoorten twaalf fietstochten door het Brabantse landschap. De eerste fietstocht op woensdag 14 juni start om 12.00 uur bij Natuurpoort de Drie Linden in Drunen voor de individuele fietser. Om 15.00 uur wordt door wethouder Kees van Bokhoven van de Gemeente Drunen het startsein gegeven voor de groepsfietstocht. Kijk voor alle data en locaties en voor het aanmelden op www.anwb.nl/fietsen


De fietstochten beginnen of in de ochtend of aan het begin van middag, zijn tussen de 25 en 35 kilometer lang en duren ongeveer drie uur. Ze zijn geschikt voor jong en oud en kunnen individueel gefietst worden of begeleid in een groepje. ANWB-vrijwilligers bieden hierbij de helpende hand. Deelnemers krijgen een gratis ANWB fiets-check, advies over veilig fietsen op fiets of E-bike, informatie over de omgeving en een goodiebag. Deelnemers aan de fietstochten maken kans op het winnen van een verblijfsarrangement met de Van Goghfietsroute.

Overzicht startpunten

Brabantse Natuurpoorten zijn te door de hele provincie te vinden. De bezoeker vindt op iedere locatie een mooi natuurgebied, ruime parkeergelegenheid, een horecavoorziening en informatie over de natuur en routes. Alle Brabantse Natuurpoorten zijn onderdeel van het fietsnetwerk. Kijk voor meer informatie op www.natuurpoorten.nl

Ons Brabant Fietst

Brabant is de eerste provincie in Nederland waar de ANWB dit evenement organiseert. De ANWB doet dit als partner van Ons Brabant Fietst, het initiatief dat het fietsgebruik stimuleert om Brabant leefbaar, gezond en bereikbaar te houden. Bijvoorbeeld met aantrekkelijke themaroutes, zoals fietsen in het spoor van Vincent van Gogh, Europese fietsroute van het jaar in 2016. Deelnemers aan de fietstochten maken kans op het winnen van een verblijfsarrangement met de Van Goghfietsroute. 

De ANWB zet zich al decennia in voor fietsen en fietsers. De ANWB weet uit eigen onderzoek dat mensen gemiddeld 3,6 uur per gemaakte tocht voor hun plezier fietsen. Inmiddels gebruikt zelfs een kwart van de fietsers de e-bike voor deze tochten.