Startsein voor ANWB Connected

12 april 2017

ANWB-leden Lars Muijs, Lidewij Calis en Jurjen Hoitsma hebben vanmorgen zogenoemde connectors overhandigd gekregen uit handen van hoofddirecteur Frits van Bruggen. Dit vormde het feestelijke startsein van de nieuwe service ANWB Connected. 

Het drietal behoort tot de ‘testpiloten’ van het eerste uur. Zij hebben de afgelopen drie jaar het ontwikkelteam van de ANWB voorzien van nuttige feedback.

Via de connector en de aangesloten app’s kunnen de gebruikers feedback krijgen over hun rijstijl en hun rijgedrag veiliger en zuiniger maken, verkeersinformatie op hun route ontvangen en parkeertransacties afsluiten. Ook kunnen ze informatie krijgen over de technische staat van hun auto. Is de accu zwak, dan krijgt  de eigenaar van de auto tijdig een seintje. Is de tank bijna leeg, dan kan de bestuurder via de app het goedkoopste tankstation opzoeken.

Auto’s genereren voordurend data. Via een connector en met een verbinding via een smartphone zijn deze met een app uit te lezen.

ANWB Connected staat voor bundeling en verdere doorontwikkeling van slimme applicaties die ANWB-leden voorzien van nuttige en handige informatie bij het gebruik van hun auto. De ANWB wil daarbij werken aan veiliger verkeer, betere hulpverlening bij autopech en toepassingen die goed zijn voor de portemonnee van de gebruiker.

De ANWB Connected is vanaf heden voor leden verkrijgbaar. Meer informatie: https://www.anwb.nl/connected