De Efteling is het 'Leukste uitje van Nederland 2017'

10 januari 2017

De Efteling is het ‘Leukste uitje van Nederland 2017’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’.

Coen Bertens van de Elfteling  ontving vanmiddag de eerste prijs uit handen van Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. GaiaZOO in Kerkrade kreeg de tweede prijs en Diergaarde Blijdorp de derde prijs.

Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. In totaal werden ruim 50.000 stemmen uitgebracht. De Efteling scoort, naast heel veel stemmen, op bijna alle onderdelen (prijs/kwaliteit, sfeer, personeel, faciliteiten en het aanbod)  de hoogste cijfers en is daarmee de winnaar van 2017.

De top drie van ‘Leukste uitjes van Nederland 2017’

1.    De Efteling in Kaatsheuvel
2.    GaiaZOO in Kerkrade
3.    Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Winnaars per provincie

Drenthe - Drouwenerzand Attractiepark                
Flevoland - Orchideeën Hoeve Luttelgeest
Friesland - Puur Terschelling        
Gelderland - Veluwse Bron
Groningen - Fontana Bad Nieuweschans in Bad Nieuweschans              
Limburg - Kasteeltuinen Arcen
Noord-Brabant - Museum Klok & Peel in Asten
Noord-Holland - Landgoed Hoenderdaell
Overijssel - AvaTarZ Nature Park in Oldenzaal        
Utrecht - Waterlijn Rondvaarten Amersfoort
Zeeland - Zeeuws maritiem MuZEEum Vlissingen
Zuid-Holland - Mariniersmuseum in Rotterdam

Selectie 28 uitjes

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ selecteerde de ANWB 28 uitjes op basis van bezoekersaantal (+400.000) en landelijke bekendheid. Alle uitjes die ANWB-leden beoordeeld hebben tijdens de verkiezing staan op het Land van de ANWB, dé plek voor leuke en bijzondere uitjes in Nederland. 

De ANWB organiseert de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ voor de zevende keer. Vorig jaar werd  de Apenheul in Apeldoorn het ‘Leukste uitje van Nederland’.

De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ is onderdeel van het Land van ANWB. Op www.landvananwb.nl zijn duizenden verrassende dagjes uit te vinden. Dankzij de inbreng van bezoekers is en blijft het Land van ANWB dé plek waar iedereen in Nederland het perfecte dagje of avondje uit of weekendje weg vindt.

Kijk voor meer informatie op anwb.nl/landvananwb