ANWB-leden kiezen ‘Meest gastvrije theater’

29 augustus 2016

De ANWB loopt zich warm voor het nieuwe theaterseizoen met ‘De verkiezing van het Meest gastvrije theater’ van Nederland. Leden kunnen tot 1 september stemmen op hun favoriete theater, schouwburg en concertgebouw via anwb.nl/theaterverkiezing.  

Er zijn inmiddels meer dan 20.000 stemmen binnen. Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, maakt op dinsdag 4 oktober om 15:00 uur de winnaar bekend tijdens de presentatie van het nieuwe ANWB Theatermagazine 2016-2017 in het FOX Theater in Hoofddorp.

Het is dit jaar voor het eerst dat het Land van ANWB  de verkiezing voor het ‘Meest gastvrije theater’ organiseert. Hiermee ziet ook de eerste publieksprijs voor theaters het licht. Leden beoordelen de theaters op bereikbaarheid, horeca in en om het pand, het prijsniveau, sfeer en uitstraling, het zitcomfort, het zicht op het podium en het aanbod van voorstellingen. Dankzij deze beoordelingen kunnen de leden de voorstelling van hun keuze nu gaan zien in een theater waarvan zij weten dat het bekend staat om zijn bijzonder goede ontvangst.

Feestelijk avondje uit

Sinds 2014 biedt de ANWB haar leden theatervoorstellingen aan. Dit wordt door de leden erg gewaardeerd. Met de verkiezing van het ‘Meest gastvrije theater’ wordt een extra dimensie toegevoegd aan het boeken van een feestelijk avondje uit.
De ANWB riep in juli theaterliefhebbers via de Kampioen, anwb.nl, social media en de nieuwsbrief van het Land van ANWB op hun stem uit te brengen.

Voor de verkiezing zijn 253 theaters genomineerd in vier categorieën:

Meest gastvrije theater 
- in een grote stad (meer dan 200.000 inwoners)
- in een grote gemeente (100.000 tot 200.00)
- in een middelgrote gemeente (50.000 tot 100.000)
- in kleine gemeente (tot 50.000)

In iedere categorie wordt een gouden, zilveren en bronzen prijs uitgereikt. Van de vier gouden winnaars wint het theater met de hoogste score de titel 'Meest gastvrije theater van Nederland'.

Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/theaterverkiezing