ANWB-leden tegen grootschalige ontwikkelingen in duinen

19 januari 2016

Een meerderheid van de ANWB-leden is geen voorstander van permanente en grootschalige bebouwing in de duinen. Dat blijkt uit een onderzoek dat de afgelopen dagen onder ANWB-leden is gehouden.

Maar liefst 79,8 % van de leden vindt nieuwe woonwijken in de kustgebieden niet acceptabel en 66,6 % is het niet eens met plannen voor nieuwe hotels in de duinen. 

Opvallend is dat ANWB-leden voorstander zijn van meer ruimte voor strandpaviljoens (horeca) op het strand die het hele jaar open zijn. Zo´n 57,5 % vindt dat acceptabel. Ook vinden leden van de bond ontwikkeling van vakantieparken in de gebieden achter de dijken wel acceptabel (46,2 %)

Ongeveer driekwart van de leden vindt nieuwe vakantieparken in de duinen niet acceptabel. De leden gaven antwoord op de vraag welke van de mogelijke uitbreidingen in het kustgebied wel of niet acceptabel zijn.

De ANWB heeft het onderzoek uitgevoerd omdat een debat is ontstaan over het voorstel van minister Schultz van Haegen (infrastructuur en milieu) om het algemene verbod op bouwen in de kustgebieden los te laten.

Zie verder voor details van het onderzoek www.anwb.nl