Medewerkers ANWB Wegenwacht in het nieuw

26 november 2015

De 900 mannen en vrouwen van de ANWB Wegenwacht worden deze maand in het nieuw gestoken en krijgen een modern tenue. Door de toepassing van de opvallende kleur fluorgeel zijn de medewerkers dag en nacht goed zichtbaar. Het nieuwe tenue vervangt de werkkleding die in 1992 in gebruik werd genomen. Toen kleurde het uniform vooral helderblauw.

De ontwerper van het nieuwe tenue is Bas van Wayenburg. Bij het ontwikkelen van de nieuwe wegenwachtlijn lag de nadruk op draagcomfort en pasvorm: ‘Wegenwachten knielen, rekken en strekken de hele dag en liggen vaak half onder een auto. Dan moet een outfit lekker zitten en tegen een stootje kunnen. De nieuwe kleding onderscheidt zich bovendien door slimme details, zoals dijbeenzakken die iets naar voren zijn geplaatst’.

De nieuwe outfit voldoet aan de meest recente zichtbaarheidsnorm en bestaat uit maar liefst veertien delen, waaronder een parka, een softshell, een bodywarmer, een polo, een workerbroek, een muts en een cap. Het ontwerp van de kleding is tot stand gekomen in nauwe samenspraak met een aantal wegenwachten die ook meededen aan een draagproef. Om de kleding ook onder winterse weersomstandigheden te kunnen testen is er een ochtend in de sneeuw geoefend in Snowworld in Zoetermeer.

Feiten en cijfers nieuwe outfit wegenwachten:

  • 32.000 kledingstukken rollen van de band bij producent HAVEP Workwear/Protective wear in Goirle.
  • 4700 km garen, hiermee kun je een lijn spannen tussen Amsterdam en Nigeria.
  • 37.000 vierkante meter stof,  dat is een oppervlakte van bijna 4 voetbalvelden.
  • 55.000 meter reflectiestrepen, dat is genoeg om 20 Golden Gate bruggen van reflecterende railings te voorzien.

Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/inhetnieuw