ANWB komt met private lease

17 september 2015

De ANWB biedt sinds 17 september auto’s via Private lease-contracten aan haar leden. Onderzoek wijst uit dat er ruim 120.000 leden zijn die private lease overwegen. 

De bond is één van de eerste aanbieders die tussentijdse ontbinding van het leasecontract bij onvoorziene omstandigheden zonder extra kosten mogelijk maakt.

De ANWB wil hiermee een bijdrage leveren aan betaalbare mobiliteit voor haar leden. Om private lease met aantrekkelijke voorwaarden te kunnen bieden heeft de ANWB samenwerking gezocht met LeasePlan Nederland,  de grootste leasemaatschappij van Nederland.

Private lease van de ANWB betekent rijden in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand, inclusief: 
- Reparatie,  onderhoud en normale vervanging van banden
- Motorrijtuigenbelasting
- Autoverzekering (WA plus cascodekking)
- Schadeverzekering voor inzittenden
- Pechhulp (Wegenwacht Nederland pakket)

Op de leaseprijs  wordt een korting op basis van het aantal schadevrije jaren toegepast. Niet inbegrepen zijn kosten voor brandstof, verkeersboetes en vervangend vervoer bij werkzaamheden die korter dan 72 uur duren.

De ANWB is één van de eerste aanbieders die tussentijdse opzegging van het leasecontact zonder extra kosten mogelijk maakt.  Deze ontbinding kan bij omstandigheden zoals bij overlijden, gedwongen ontslag, bij 80% arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of ontbinding van de partnerrelatie. 

Consumenten ondervinden soms problemen bij het inleveren van de auto aan het einde van de leaseperiode. LeasePlan voldoet aan de wens van de ANWB dat leaserijders aan het einde van het contract niet voor verrassingen komen te staan. Zo hanteert LeasePlan duidelijke normen voor schades bij normaal gebruik.
ANWB Private Lease biedt zes verschillende modellen aan -  van kleine stadsauto tot complete gezinsauto - aan. Daarbij gaat het om de Toyota Aygo, Volkswagen Polo, Audi A1, Opel Mokka, Skoda Octavia en Volvo V40.  De Toyota Aygo kan al geleased worden vanaf €209 per maand.

Meer informatie is te vinden op www.anwb.nl/privatelease