Campings van het Jaar 2015

14 januari 2015

De ANWB heeft tijdens het jaarlijkse Campinggala in de Jaarbeurs in Utrecht vier campings uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2015. In totaal waren 40 campings geselecteerd door een ANWB-vakjury. Daarop brachten 15.000 kampeerliefhebbers hun stem uit.  Een jury van kampeerders en ANWB-specialisten heeft de uiteindelijke winnaars gekozen. 

De winnaars van de titel Camping van het Jaar 2015 zijn:

De mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar)

Camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage in Sérignan-Plage, Frankrijk
Jury: De eigenaren hebben echt overal aan gedacht. Het is niet alleen een camping voor jonge kinderen, maar ook voor de ouders.  Je hebt hier het ‘100%-vakantiegevoel’.

De mooiste charme camping

Camping Le Capeyrou in Beynac-et-Cazenac  (Dordogne) Frankrijk
Jury: Bijzonder is de magische ligging van de camping aan de rivier de Dordogne met uitzicht op het kasteel van Beynac.

De camping met de mooiste huuraccommodaties

Camping De Koeksebelt in Ommen, Nederland
Jury: De spiksplinternieuwe boomhutten en de andere bijzonder sfeervolle huuraccommodaties maken De Koeksebelt de terechte winnaar.

De mooiste camping voor gezinnen met tieners

Camping TerSpegelt in Eersel, Nederland
Jury: Met alle voorzieningen en activiteiten scoort Camping TerSpegelt hoog onder gezinnen waar tieners mogen uitmaken hoe en waar ze willen kamperen.

ANWB/KCK Innovatie Award 2015

Tijdens het Campinggala werd ook door een vakjury van de ANWB en de kampeersector de ANWB/KCK Innovatie Award toegekend aan een camping met een bijzondere vernieuwing. De winnaar is camping Resort Sangulí Salou in Salou in Spanje.
De jury roemt de gezonde voeding –met aandacht voor kampeerders met voedselallergieën- in de campingwinkel en het restaurant.