Hulp aan wintersporters met 11% gestegen

9 april 2015

De ANWB Alarmcentrale heeft deze winterperiode - van 1 december 2014 tot 30 maart 2015 - 11% meer gewonde wintersporters geholpen dan dezelfde periode vorig jaar. Redenen voor de stijging zoekt de ANWB in de goede sneeuwcondities, ook op de wat lagere wintersportgebieden, dichtbij huis. Meer mensen dan werd verwacht hebben een wintersportvakantie gevierd. Ook zijn liefhebbers meer dan één keer richting de wintersportgebieden vertrokken.

Deze verklaringen worden bevestigd door verschillende ondernemers in de dichterbij gelegen wintersportgebieden. Zij zijn positief over de omvang van het bezoek van met name de Nederlanders.

Dat Zwitserland midden in het seizoen haar frank heeft losgekoppeld van de euro betekende een fikse prijsstijging voor de Nederlandse wintersportgasten. De verwachting is dat Zwitserland vanwege de dure frank volgend seizoen minder landgenoten zal begroeten.

Dat Oostenrijk voor de Nederlanders wintersportland nummer één is,  gevolgd door Frankrijk (tweede plek) en Zwitserland (derde plek), is ook terug te zien in het aantal gewonden per land. De meeste wintersporters meldden zich met knieletsel of met been- en armfracturen.

De sneeuwcondities tijdens de winterperiode waren over het algemeen heel erg goed, al begon december 2014 met zeer schrale skiomstandigheden. Daarna is het snel verbeterd en waren de omstandigheden zowel in de tweede week van kerstvakantie als in de voorjaarsvakantie uitstekend.

De ANWB Alarmcentrale is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op 070- 314 14 14. Alle telefoontjes komen binnen bij de ANWB  Alarmcentrale in Assen. Daar vandaan wordt de hulpverlening in gang gezet naar de Wegenwacht, de Alarmcentrale in Den Haag of naar één van de steunpunten in het buitenland. De ANWB voert dit werk uit in opdracht van zorg-, reis- en schadeverzekeraars. Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/alarmcentrale.