Verkeersveiligheid

Jaaroverzicht 2014

Voor leden van de ANWB komt verkeersveiligheid op de eerste plaats. Dat is niet verwonderlijk: veilig verkeer is iets dat ons allemaal raakt.

Daarom zijn we bij de ANWB al sinds onze oprichting met verkeersveiligheid bezig. Dat doen we op allerlei manieren. Met onze verkeerseducatieprogramma’s en trainingen voor kinderen en volwassenen. Met onze voorlichtingsacties en campagnes, met de traumahelikopter en de Wegenwacht. Met onze kaarten. En met het testen van auto’s, wegen en tunnels. Ook verlenen wij juridische bijstand aan slachtoffers van verkeersongevallen.

Op dit moment behoort Nederland tot de meest verkeersveilige landen ter wereld. Daar kunnen we trots op zijn. Maar toch is er nog veel te doen. Want al zien we bij het aantal dodelijke slachtoffers al jarenlang een daling, iedere verkeersdode is er één teveel. En het aantal verkeersgewonden is de afgelopen jaren juist toegenomen.

Dat mogen wij niet accepteren. Het aantal verkeersslachtoffers moet verder naar beneden. Ook in Nederland. Daarom zal de ANWB zich voor veiliger verkeer blijven inzetten. En hierin de samenwerking blijven zoeken met andere organisaties, ook in internationaal verband.

Dit jaar gepubliceerd over het thema Verkeersveiligheid

Bekijk hier het jaaroverzicht met artikelen over Verkeersveiligheid

Jaaroverzicht Verkeersveiligheid