Altijd onderweg

Altijd onderweg

In ‘Altijd Onderweg’ gaat de ANWB op zoek naar hoe we ons verplaatsen. Van huis naar het werk. Met de fiets of de auto. Naar de camping of een tropisch strand. We zijn ‘Altijd onderweg’.

In deze videoserie zoomen we in op onderwerpen binnen de thema’s mobiliteit, vakantie en eropuit in Nederland. Presentatrice Yora Rienstra bekijkt deze drie onderwerpen met een verrassende invalshoek. Wat is ‘vliegschaamte’ of ‘staycation’? Waarom is het fileprobleem zo moeilijk op te lossen? En wordt het de elektrische auto of toch waterstof?

Vakantie in Nederland - Zuid Limburg

Na haar eerdere bezoek aan de kust gaat Yora Rienstra dit keer naar de heuvels in Limburg. Op zoek naar de mooiste plekken in Nederland!

Vakantie aan de Nederlandse kust

Dit jaar vieren we massaal onze zomervakantie in Nederland, bijvoorbeeld aan de Nederlandse kust! In Altijd Onderweg gaan we op zoek naar de mooiste plekken in Nederland.

Met kinderen de weg op

In de vijfde aflevering van Altijd Onderweg gaan we met kinderen de weg op. Hoe zorgen we er voor dat kinderen zich niet vervelen op de achterbank? Hoe breng je kinderen veilig van A naar B? En hoe gaat het als ze zelf hun rijbewijs mogen halen?

Forenzen

In de vierde aflevering van Altijd Onderweg gaan we langzaam onderweg de file in. Zijn er eigenlijk dagen zonder files? En hoe krijg je de Nederlander de auto uit?

Dit is ook Nederland!

In de derde aflevering van Altijd Onderweg gaan we op pad in de achtertuin van Nederland, zoeken we uit of we altijd ver op reis moeten voor ontspanning en ontdekken we onverwacht mooie plekken in Nederland. 

Innovatief Autovervoer

In de tweede aflevering van Altijd Onderweg hebben we het over innovatieve auto's. We rijden in een Kever uit 1973 die elektrisch is gemaakt, zijn in het Louwman Museum voor de geschiedenis van de (elektrische) auto en we ontmoeten de Wegenwacht die in een auto op waterstof rijdt.

Nederland Fietsland

In de eerste aflevering van Altijd Onderweg doen we alles met de fiets. We bezoeken de grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht, fietsen een stukje mee met een ‘snelfietsroutemakelaar’ en kijken ook naar de problemen die de steeds drukker wordende fietspaden met zich meebrengen.

Programmering video's

  • 17 januari: Nederland Fietsland
  • 31 januari: Innovatief Autovervoer
  • 14 februari: Dit is ook Nederland
  • 28 februari: Forenzen
  • 13 maart: Met kinderen de weg op
  • 19 juli: Vakantie aan de Nederlandse kust
  • 3 augustus: Het zonnige Zuid-Limburg

Alle video's gaan vanaf 17.00 uur live.